Grossister sedan 1878

Björk & Magnusson är grossister i fisk och skaldjur, kött och fågel. Företaget grundades 1878 och har drivits i samma anda sedan dess. Vår mer än hundraåriga historia innebär genuin tradition och djup kunskap om de produkter vi erbjuder. Utbudet har skiftat i takt med tiderna, men bestående genom åren är hög och jämn kvalitet och bästa service. En inriktning uppskattad av alla, från producent till konsument.

För att kunna erbjuda ett komplett sortiment av fisk och skaldjur hämtar vi fisken från världens alla hav, via import från en rad olika länder. Du kan välja bland allt från hel, rensad och filéad fisk till skaldjur, rökt fisk, inläggningar och olika sorters rom. Vi erbjuder också ett noga utvalt sortiment av kött, fågel och har specialiserat oss på det vi brukar kalla ”mitt på tallriken”. Produkterna behandlas enligt önskemål och distribueras dagligen inom Skåne. Detta ger hög leveransprecision och en obruten kylkedja, vilket är av stor vikt för våra produkter.

Logistik och distribution

Att distribuera livsmedel av hög kvalitet innebär ett stort ansvar baserat på noggrann hantering. Transporten av de produkter du önskar ska fungera problemfritt och pålitligt i en obruten kylkedja som garanterar bibehållen hållbarhet och kvalitet oavsett om det handlar om färska, kylda eller frysta varor. Därför arbetar vi med en kombination av egna bilar inom närområdet till vår anläggning i Helsingborg och ett specialiserat transportföretag som partner för transporter söder om Landskrona. Vi strävar alltid efter så effektiv planering av transporterna som möjligt för att få klok samdistribution att fungera och därmed minska miljöbelastningen. Sammantaget gör detta att vi kan garantera både hög kvalitet och leveransprecision.

Våra kunder

Våra kunder, vars behov vi lärt oss förstå är framförallt krogar och butiker. Vi tillfredställer även specifika kundbehov hos personalrestauranger, grossister, caféer, konditorier och inom catering. Vi strävar efter att vara lyhörda för att kunna erbjuda de bästa produkterna och en personlig och hög servicegrad på samma vis idag som för 130 år sedan.

Företagsfakta

Verksamhet: Grossister av fisk, skaldjur, kött och fågel och importörer av fisk och skaldjur

  • Företagsform: Aktiebolag
  • Ägande: VD och nyckelpersoner inom företaget.
  • Etableringsår: 1878
  • Lokalisering: Helsingborg
  • Omsättning 2015/2016: 110MSEK
  • Antal anställda 2017: 18personer
  • Organisationsnummer: 556695-1132