Gåsamiddag!

14522888_1202787406447341_3051514985567809413_n

Nu är det snart dags för Gåsamiddag!

Passa på att under denna vecka beställa gås till ett riktigt förmånligt pris.

Fryst gås från 36:-/kg, kontakta er säljare för mer information!

Carina  042-385559
Camilo 042-385551
Charlotte 042-385554

 

 

Hummertävlingen avgjord!

hummer-700-160927

Något sen uppdatering, men hummertävlingen är nu avgjord. 
Auktionen avslutades i tisdags morse och priset på den första svenska hummern blev 20000 kr.
Vi säger ett stort grattis till Paul Geisler som gissade på 19735 kr.
Han får njuta av fyra humrar till helgen!! 
Stort grattis Paul och tack alla som deltog, håll ögonen öppna för fler tävlingar och nyheter!!!

Hummer tävling 2016

Då var det dags igen för årets hummer tävling!!!

Som förra året gäller tävlingen vad den första Svenska hummern kommer att kosta på Göteborgs fiskauktion, gissa närmast och det finns 4 st levande Svenska humrar att vinna till första helgen i oktober.

Regler:
Gå in och gilla Björk & Magnusson och lämna ert svar.
Endast de som trycker på gilla och lämnar svar på facebook är med i tävlingen.

För er som inte har Facebook besök vår hemsida och skicka ett mail till johan@bjork-magnusson.se OBS skriv Hummer i ämnes raden samt glöm inte kontaktuppgifter så vi kan få tag i er.

1 gissning/ person.

Gissning gäller endast på Svenskfångad hummer som säljs på Göteborgs fisk auktion som börjar den 27/9 kl 07,00

Sista inlämning är tisdagen den 27/9 kl 05,00

Klicka på bilden för att komma till vår Facebook sida!

14092016-dsc_3335

 

Iberico

För att verkligen få kallas ”Iberico” så ska köttet komma från en äkta spansk Ibericogris. En sådan ska ha haft ett långt liv där den strövar fritt i sydvästra Spanien och till stor del livnär sig på ekollon. Många betraktar den här rasen som världens främsta gris.
iberico-up

Klicka på bilden för Pdf

OM JORDEN MÅR BRA MÅR DJUREN BRA

Tillsammans med Norvida presenterar vi ett kött som mår bra!

Heritage Angus handlar på många sätt om arvet att föda upp djur som man gjorde förr. Uppfödarna av Heritage Angus har sina rancher i Alberta i västra Kanada. Det är familjer som bedrivit denna typ av hållbar boskapsuppfödning i generationer. Familjerna har full kontroll över hela produktionen, som också är en del av ekosystemet – djuren, landet, hagarna och vattnet.

Hela uppfödningen bildar ett ekologiskt kretslopp i harmoni med naturen och med ansvar för kommande generationer. Respekt för ekosystemet innebär också att djuren som ingår i konceptet Heritage Angus aldrig fått antibiotika, tillväxtbefrämjare eller animaliskt foder.

Sortiment följ länken
Klicka här 

Mer info
Klicka här

canada

 

Pasta är inte bara mjöl, ägg & vatten

För oss är pasta mer än mjöl, ägg och vatten. Den finaste italienska pastan tillagas omsorgsfullt av jungfruolja, durumvete och ägg från frigående höns. Sådan pasta blir en njutning för både öga och gom. I all sin enkelhet passar alla våra gyllengula pastasorter både till vardag och till fest.

Klicka på bilden för Pdf

Pasta Surgital up

 

Svensk sikrom

I dag fick vi in en laddning med fantastiskt fin Sikrom från Kalix,
detta är inget som är vanligt i Sverige

Sikrom
Coregonus lavaretus

Sikrom fiskas från södra Västerbotten upp till östra Norrbotten under perioden sep-nov. Sikrommen är gul i färgen, romkornen är större än löjromskornen men i övrigt ingen smakskillnad.  Fångstområde FAO 27.

Viltpoolens sikrom är fiskad utanför Junkön i Luleå.

Det är två på ön bofasta kusiner som i andra generationen lever av vad havet kan ge,  fem veckor varje höst trålar de siklöja och utvinner den åtråvärda kalixrommen, det fiskas även mindre del sik som det då tas tillvara sikrom från.  Resten av året fiskas det lax, strömming, sik och havsöring.  Beredningen av rommen görs även den ute på ön inom familjen.

Under slutet av den senaste istiden skapade en jättelik isälv de avlagringar av sandig morän som sträcker sig från Heden i Boden via Kallax och ända ut till Skvalpen i yttersta delen av Luleå skärgård. I det första tusentalets början kunde befolkningen här uppe se de första vågbrotten från det som idag är Junkön, i Luleå skärgård.

Junköns natur består till stor del av skog och sand. Den ena halvan av ön är mer eller mindre skogbeklädd och den andra halvan består helt av sand. Här finns även en del myrar och en tjärn. På de vita sandstränderna växer saltarv. En gurkdoftande ört som färsk, syrad eller förvälld är mycket god till fisk och rom.

sikrom svensk

Arkiverad i |