Ni har väl inte missat vårt erbjudande på Picanha från Aberdeen black
Om picanha
Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Styckningen ger oss en mör och fantastiskt smakrik bit kött. För att få en picanha görs ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.
Picanhan är relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en självklarhet och en storfavorit.
Picanha (uttalas: pick-ahn-ja) är ett portugisiskt ord. Ett försök till översättning till svenska är rostbifflock med kappa. Med kappa avses den fettrand som lämnas kvar, i syfte att få en bättre produkt vid tillagningen. Köttbiten blir saftigare och smakar bättre.
Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak.
Picanhan är lätt att hantera, smakar utmärk med bara lite salt, direkt från grillen.
https://bjork-magnusson.se/wp-content/uploads/2014/08/Björkbladet-September-1.pdf