Beredning av det Skånska guldet

Så är kan du bereder din egen stenbitsrom:

Plocka bort så mycket av romsäcken du kan och skrapa ner rommen
i en stor bunke och tillsätt rikligt med kalt vatten.
Vispa med ballongvisp, detta gör att hinnorna fastnar på vispen och kan lätt plockas bort. Byt vatten och upprepa detta tills allt är borta och vattnet är klart. Skölj rommen noga och låt den rinna av ordentligt några timmar i kyl
Efter detta så blanda 3g salt & 1,5g socker per 100 gram rom, tillsätt blandningen i rommen och låt stå kallt under natten, efter detta är det bara att smaka av.
tycker man att rommen är för salt går det bra att skölja av rommen i kalt vatten.

Till sist låt återigen rommen rinna av en stund i en nätsil så att den
blir fast och lite torr i konsistensen.

By |2019-03-05T09:09:33+00:00March 5th, 2019|Uncategorized|Comments Off on Beredning av det Skånska guldet