En riktigt Fet nyhet från Skånemejeriet
Lindahls Rent Smör är det självklara valet för stekning i restaurangkök. Det varken fräser eller mörknar vid upphettning och du kan låta burken stå framme i rumstemperatur tills den är slut. Här har vi samlat en rad matnyttiga fakta och tips om Rent Smör.
Artikelnummer hos Björk & Magnusson 41106

Hummer tävling
HUMMER TÄVLING
Vad kommer den första Svenska hummern att kosta på Göteborgs fiskauktion, gissa närmast och det finns 4 st levande Svenska humrar att vinna till första helgen i oktober.
Regler:
1: Gå in och gilla & dela Björk & Magnusson (länk nedan) och lämna ert svar.
2: För er som inte har Facebook besök vår hemsida och skicka ett mail till johan@bjork-magnusson.se OBS skriv Hummer i ämnes raden samt glöm inte kontaktuppgifter så vi kan få tag i er.
https://www.facebook.com/bjorkmagnussonab
1 gissning/ person.
Gissning gäller endast på Svenskfångad hummer som säljs på Göteborgs fisk auktion som börjar den 22/9 kl 07,00
Sista inlämning är måndag den 22/9 kl 06,00
Vinnaren kontaktas på telefon efter tävlingsdagen….
Huvudpartners till Ostron SM
Björk & Magnusson är stolt
huvudpartners till Ostron SM och
oysteropeningworldcup 2015
ses i Malmö 22/8 12,00-17,00
Matjes
Matjessill är en tillredd form av sill som lagrats på tunna innan den rensas och packas i konserver med en speciell kryddning, bestående av bland annat socker, kanel, kryddpeppar och nejlika. Ofta ingår även sandelträ i kryddningen.
Matjessill kommer ursprungligen från Nederländerna och ordet kommer från det nederländska namnet på rätten matjesharing som betyder “jungfrusill”. Matjessillen som man kan få i bland annat Nederländerna, Tyskland och Polen skiljer sig dock från den svenska i smaken i och med att den har skarpare fisksmak men mindre kryddsmak.
Matjessill är, tillsammans med färskpotatis, gräddfil och gräslök en vanlig rätt i en svensk midsommarmåltid.
I Bohuslän, där sillfisket förr i tiden spelade stor ekonomisk roll, finns fortfarande många stora och mindre sillkonservfabriker. På Klädesholmen, ett litet fiskesamhälle på två öar, har man hanterat sill sedan slutet av 1500-talet. Som mest fanns där 25 fabriker, idag finns det fortfarande en sillfabrik kvar som tillverkar sillkonserver utifrån traditionen.