Du når oss alltid på 042-38 55 55 | order@bjork-magnusson.se

En riktigt Fet nyhet från Skånemejeriet

Lindahls Rent Smör är det självklara valet för stekning i restaurangkök. Det varken fräser eller mörknar vid upphettning och du kan låta burken stå framme i rumstemperatur tills den är slut. Här har vi samlat en rad matnyttiga fakta och tips om Rent Smör.

Artikelnummer hos Björk & Magnusson 41106

SM smör 15
Info om Rent smör klicka på Bilden

 

 

Hummer tävling

HUMMER TÄVLING

Vad kommer den första Svenska hummern att kosta på Göteborgs fiskauktion, gissa närmast och det finns 4 st levande Svenska humrar att vinna till första helgen i oktober.
Regler:

1: Gå in och gilla & dela Björk & Magnusson (länk nedan) och lämna ert svar.
2: För er som inte har Facebook besök vår hemsida och skicka ett mail till johan@bjork-magnusson.se OBS skriv Hummer i ämnes raden samt glöm inte kontaktuppgifter så vi kan få tag i er.

https://www.facebook.com/bjorkmagnussonab

1 gissning/ person.
Gissning gäller endast på Svenskfångad hummer som säljs på Göteborgs fisk auktion som börjar den 22/9 kl 07,00
Sista inlämning är måndag den 22/9 kl 06,00
Vinnaren kontaktas på telefon efter tävlingsdagen….

Hummer dk

Matjes

Matjessill är en tillredd form av sill som lagrats på tunna innan den rensas och packas i konserver med en speciell kryddning, bestående av bland annat socker, kanel, kryddpeppar och nejlika. Ofta ingår även sandelträ i kryddningen.

Matjessill kommer ursprungligen från Nederländerna och ordet kommer från det nederländska namnet på rätten matjesharing som betyder “jungfrusill”. Matjessillen som man kan få i bland annat Nederländerna, Tyskland och Polen skiljer sig dock från den svenska i smaken i och med att den har skarpare fisksmak men mindre kryddsmak.

Matjessill är, tillsammans med färskpotatis, gräddfil och gräslök en vanlig rätt i en svensk midsommarmåltid.

I Bohuslän, där sillfisket förr i tiden spelade stor ekonomisk roll, finns fortfarande många stora och mindre sillkonservfabriker. På Klädesholmen, ett litet fiskesamhälle på två öar, har man hanterat sill sedan slutet av 1500-talet. Som mest fanns där 25 fabriker, idag finns det fortfarande en sillfabrik kvar som tillverkar sillkonserver utifrån traditionen.

Matjes